” ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ “

Η Θεατρική & Μουσικοχορευτική Εκδήλωση ” ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ” του Συλλόγου μας ΦΙΛΩΝ “ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΥΩΝΙΑΣ” πραγματοποιήθηκε στην Ακρόπολη της ΑΡΧΑΊΑΣ ΜΥΩΝΙΑΣ στην ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ . Ηταν μια επιτυχημένη αναδρομή από την Πανσέληνο της Αρχαίας Μυωνίας μέχρι την Πανσέληνο του 2023 .

Εξαιρετική Επιτυχία σημείωσε η Εκδήλωση “ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ” που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας την Δευτέρα 2/10/2023 στον κατάμεστο χώρο της Ακρόπολης της Αρχαίας Μυωνίας . Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αγαπητός τόνισε ότι η Εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού “ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ” ενώ συνέπεσε με τις ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ με φετινό θέμα την “ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ”. Ευχαρίστησε δε τον Δήμο Δελφών & ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Π.Ε. Άμφισσας κ Ν. Λουπάκο για την ευγενική χορηγία των καρεκλών. Ακολούθησαν: α΄μέρος: Ιστορικό θεατρικό δρώμενο που σκηνοθετησε η Ομάδα “ΗΛΙΑΕΙΣ” με πρωτότυπη μουσική από τον Μουσικ/νθέτη Νίκο Ξένο. Στο ρόλο του Παυσανία ο Χάρης Λεοντσίνι και Ιέρεια η Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη .

β΄μέρος :Αρχαιοελλληνικοί χοροί από την χορευτική ομάδα “ΑΕΝΑΕΣ ΜΟΡΦΕΣ “ με τις χορεύτριες Ανδριάνα Παπανικολάου & Σάντρα Βούλγαρη σε χορογραφίες παρμένες από τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό & την φύση με τίτλο “Ιζαντόρα Ντάκμαν συναντά την Ρουμπυ Τζίνερ ”. To β΄ μέρος ολοκληρώθηκε με απαγγελία του ποιήματος της Μαίρης Κυδωνάκη για την “Μυωνική Πανσέληνο” από την Ηθοποιό Μάρω Κοκκώνη .

γ΄μέρος: Ωδείο Άμφισσας Ελένης Ιντέρνου με το μουσικό σύνολο ΗΧΩ υπό την διεύθυνση της ίδιας με επιλεγμένα τραγούδια αφιερωμένα στο ΦΕΓΓΑΡΙ

Πιάνο -Φλάουτο: Κατερίνα Ξηρού , Πιάνο: Αριάδνη Τσανούσα & Κρουστά Άρης Ζουμάς. Ακούστηκαν απαγγέλιες απαποσπασμάτων από την Σονάτα του Σεληνόφωτος του Ρίτσου, από την Ελένη Ιντερνο, Εβίτα Γκιώνη & Πάνο Κοτονιά .

ΗΧΟΣ ΦΩΣ: Νίκος Ξένος.

Παρουσίαση –απαγγελία Μαίρη Κυδωνάκη.

Προσφέρθηκαν συμβολικά σε όλους τους συντελεστές από ένα μπουκέτο με λουλούδια & κλάδοι ελιάς καθώς επίσης & σε όλους τους παρευρισκόμενους κέρασμα κρασιού & ξηρών καρπών.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ Γ. Δελμούζος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ Ε. Κατσαγούνος, ο τέως Αντινομάρχης κ Δ. Ιντέρνος, ο Πρόεδρος των Απανταχού Σερνικακιωτών κ Μαρίνος Λύτρας & υποψήφιος Δ. Σ. Δήμου Δελφών , η Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας κ Νάντια Μαντά. Ακόμη οι Υποψήφιοι στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου κ Ελένη Ιντέρνου Περιφ Σύμβουλος Π.Ε.Φωκίδας, καθώς οι Ηλίας Παππάς & Ασημάκης Καραμέρης Κοινοτικοί Σύμβουλοι Αγίας Ευθυμίας . Κυρίως όμως μέλη, φίλες & φίλοι του Συλλόγου μας τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία & την στήριξη τους σε όλη την προετοιμασία αλλά & την διάρκεια ώστε συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση της Εκδήλωσης μας. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Αντιπρόεδρο κ Ηλία Κόλλια , τον Πρόεδρο της Εξ.Επ. κ Άγγελλο Κοτσώτα, τα μέλη Σταυρούλα Καρανάσου, Λαμπρινή Καμπούρη, Νίκη Παναγιωτάκη, Ιφιγένεια Κοκκίνου, Ευθύμιο Παππά, Νίκο Λαλλά , Ηλία Μπαμπαγενέ & την συζύγο του Ιωάννα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Ευαγγελία Λαλλά & Ευάγγελο Μπαμπαγενέ &. Τέλος τον Ηλία Καρανάσο για την διάθεση του αυτοκινήτου για την μεταφορά όλου του εξοπλισμού & των καρεκλών. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε ότι το εγχείρημα της Εκδήλωσης ΩΔΗ στην ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την παροχή ρεύματος για αυτό τον λόγο ευχαριστούμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ τον Παππά Σταμάτη Λαλλά καθώς & τον Δημήτρη & την Τζίνα Ζαχαριά που μας το παρείχαν.

Με την Εκδήλωση αυτή επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες με την συνεργασία & την σύμπνοια μπορούμε να πετύχουμε θαύματα από το Παρελθόν έως το Μέλλον. ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ !!!

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΩΝΙΑ

ΩΔΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΙΝΤΕΡΝΟ

Μουσικό σύνολο ” ΗΧΩ ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *