Εκδρομές – Πεζοπορίες

No event found!

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό & άψογη διοργάνωση των μελών μας η Πεζοπορία ‘ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΩΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ’ Δρόμος Παυσανία με αφετηρία την Ακρόπολη της Άμφισσας & Τερματισμό την Ακρόπολη της Αρχαίας Μυωνίας ( Εκατράχη Αγίας Ευθυμίας) . Στο καλωσόρισμα του ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Παν Αγαπητός αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της περιοχής & έδωσε οδηγίες για την διαδρομή. Μετά από σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αμφίσσης Δήμου Δελφών Νίκος Λουπάκος έδωσε την εκκίνηση της Πεζοπορίας. Στην αφετηρία δώθηκαν σε κάθε πεζοπόρο μία μπανάνα & ένα μπουκάλι δροσερό νερό καθώς το νερό επαναλήφθηκε στο μέσον της διαδρομής με ότι άλλο χρειάσθηκε από τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου μας κ Άγγελο Κοτσώτα. Τους πεζοπόρους ακολουθούσαν ομάδα Διάσωσης από τα μέλη μας Λεωνίδα Ντάρα & Βασίλη Κόκκινο οι οποίοι επίσης συντόνισαν τέλεια την μετεπιβίβαση όλων από τα πούλμαν σε μικρότερα λεωφορεία ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος . Στον τερματισμό από τον Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο κ Π. Αγαπητό & Η. Κόλλια αντίστοιχα, καθώς & από τον πρόεδρο της Κοινότητας κ Θύμιο Κατσαρέλη. μοιράσθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής μαζί με κουπόνι κεράσματος σπιτικών εδεσμάτων που ετοιμάσθηκαν από τα μέλη μας τις κκ Κατσαρέλη Μαρία , Λένα Λαλλά Σταυρούλα Καρανάσου , Μαρία Λαλλά, Ιφιγένεια Κοκκίνου, Ιωάννα Μπαμπαγενέ & Ιωάννα Παύλου . Με πινακίδες σήμανσης για τα Μυωνικά μονοπάτια που χορήγησε το μέλος μας του Δ.Σ. Γιώργος Χατζηαντωνίου αλλά & την βοήθεια των μελών μας οδηγήθηκαν όλοι στην πλατεία του χωριού όπου κάτω από τα πλατάνια απόλαυσαν το κέρασμα μας σε τραπέζια που επιμελήθηκε ο κοσμήτορας του Συλλόγου κ Γιάννης Κόκκινος καθώς & τα έντυπα φυλλάδια που μοιράστηκαν με χάρτες που παρέπεμπαν όλους στα αξιοθέατα του χωριού καθώς & στα μαγαζιά με γλυκά ποτά & γαλακτοκομικά παραδοσιακά προϊόντα. Επίσης όλοι χάρηκαν πίνοντας τα εξαιρετικά κρασιά που χορήγησε το μέλος του Συλλόγου μας κ Πατάκας Άγγελος ιδιοκτήτης του Οινοποιείου <<ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ >>. Στή συνέχεια το μέλος μας Ζαχαρίας Ηλιόπουλος οδήγησε & ξενάγησε δεκάδες πεζοπόρους στη Οικία Γ. Σκαρίμπα & στη παρακείμενη πυρπολημένη κατοικία παρέχοντας του ενημερωτικά φυλλάδια που είχαν εκτυπωθεί με χορηγία του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών. Επίσης πληροφόρησε όλους & για την εκκλησία του Αγίου Ευθυμίου τα πηγάδια κλπ

Ευχαριστούμε τους : Πατέρα Χρήστο Λυκουρέση & το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την διάθεση του Αχονταρικίου όπου τυποποιήθηκαν τα σπιτικά εδέσματα . Tον Πρόεδρο της κοινότητας Θύμιο Κατσαρέλη & το κοινοτικό Συμβούλιο για την διάθεση & ευπρεπώς καθαρισμένη πλατεία του χωριού καθώς & την διάθεση κοινοχρήστων χώρων όπως WC κλπ. Ακόμη τον κ Δ. Γλυμή για την διάθεση τραπεζιών & καρεκλών .

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας :

Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας , Δήμο Δελφών, Δελφοί Δίστομο

Mytilinaios, Γαλαξείδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες , Π. Κονιάκος & ΣΙΑ ΕΕ Διεθνείς Μεταφορές , Ξύλινα Κουφώματα Αφοι Χατζηαντωνίου , BP Σκαρίμπας Άμφισσα-Ιτέα, Φαρμακείο Κατσαγούνος, S. market Σκλαβενίτης, ΚΤΕΛ Φωκίδας, Αρτοποιείο Γ ΧΟΛΕΒΑΣ, ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, Provence Cafe , Οικοδομικά Υλικά Χρύσσα Ζωμένου, Ελιές Ε. Καψάλης.

Ευχαριστούμε τους : ομάδα Πουθενάδες (Pouthenades) , Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης,Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας, Μέλη του ΕΟΣ Άμφισσας, Οργανωτική Ομάδα MioniaRun , την κ Άννα Πανουσοπούλου μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου & μέλος της Ενωσης Απανταχού Μανιατών αλλά & όλους όσοι λάβατε μέρος στην διοργάνωση μας & μας τιμήσατε με την συμμετοχή σας .

Ηταν μια ωραία εμπειρία για όλους μας την οποίαν θα επαναλάβουμε όπως εσείς μας προτείνατε σε άλλα Μυωνικά Μονοπάτια που αυτή την φορά θα

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

“Λεπτομέρειες Πεζοπορίας”

 • Σημείο Έναρξης Πεζοπορίας: Ακρόπολη Άμφισσας (Πύλη Εισόδου) Ώρα: 11:30.
 • Απόσταση Διαδρομής : 7450 μέτρα
 • Υψομετρική Ανάβαση : +314 μέτρα
 • Υψομετρική Κατάβαση : – 130 μέτρα
 • Ώρες Πορείας με τις προβλεπόμενες στάσεις : Δυόμισι (2 1/2 ) ώρες.
 • Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
 • Νερό: ΟΧΙ

Ιστορικά, Γεωγραφικά, Τοπογραφικά Στοιχεία:

 1. Ακρόπολη Άμφισσας
 2. Παραδοσιακός Οικισμός Χάρμαινας
 3. Γενικό Νοσοκομείο
 4. Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία
 5. Πηγή Κούσκιας
 6. Εξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής (Αργομοίρα )
 7. Πλακολιθές
 8. Καταβόθρα
 9. Ακρόπολη Μυωνίας (Εκατράχη)

Δηλώσεις Συμμετοχής στο:

https://www.facebook.com/events/697929987988280?ref=newsfeed

Αρχαίος τάφος
Καταβόθρα
Ακρόπολη Μυωνίας (Εκατράχη)