Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Επετειακή Εκδήλωση της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγαπητός στην ομιλία του επικεντρώθηκε στην Φώκαια της Μικράς Ασίας, την δημιουργία της από αποίκους της Φωκίδας τον 9ο π.χ. αιώνα σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία καθώς και την πρωτοφανή γενοκτονία που υπέστη το 1914.

Αναφέρθηκε στις σκοτεινές ημέρες του 1922 με την πυρπόληση της Σμύρνης τις σφαγές των προσφύγων από τους Νεότουρκους, αλλά και το μήνυμα που παρουσιάζει η Μαύρη αυτή Επέτειος για την Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Βιβλίου του Νίκου Καζατζόπουλου “Νιλουφέρ” με σχολιαστή τον οικονομολόγο συγγραφέα κ Αθανάσιο Κουφάλη καθώς και ποιητικά από την ηθοποιό και σκηνοθέτη Ανδριανή Μπαρτσώτα. Θεατρικά δε από την ίδια καθώς και τις: Αναστασία Σολτάτου, Λούλα Πλατανιά, Ιωάννα Καζατζοπούλου και τον Γιώργο Σέχου αλλά και Μουσικοχορευτικά δρώμενα με την ακούραστη χοροδιδάσκαλο Ζέφη Μιχαηλίδη και την εξαιρετική χορευτική ομάδα της Αγίας Ευθυμίας.

Όλα αυτά δε με την επιμέλεια του Συνθέτη Νίκου Ξένου.

Αφήγηση, συντονισμό, παρουσίαση πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Μαίρη Κυδωνάκη.

Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και όσους έλαβαν μέρος με οιονδήποτε τρόπο είτε με την συμμετοχή τους είτε με την στήριξη τους.

Όπως τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών για την διάθεση των καθισμάτων και της χοροδιδασκάλου.

Επίσης ευχαριστούμε τον Πατέρα Χρήστο και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την διάθεση του χώρου και την συνεργασία τους και ιδιαιτέρως την επίτροπο κ  Μαρία Λαλά.

Παρευρέθηκαν οι:

  • Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας,
  • Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος,
  • Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ευθύμιος Κατσαρέλης και τα μέλη του Συμβουλίου κ. Κώστας Στελίγκος- Νικολόπουλος και κ. Ευθύμιος Καρυαμπάς
  • Ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας κ. Λουκάς Τριανταφύλλου,
  • Ο δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών κ. Ανδρέας Σολτάτος,
  • Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών κ. Σπύρος Κυριάκης
  • Η πρόεδρος του καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας κ Νάντια Μαντά,

καθώς & πολλά μέλη & φίλοι του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *