ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ “ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΥΩΝΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ”

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στην έδρα του Συλλόγου μας ήτοι την Αγία Ευθυμία μεταξύ άλλων αποφάσισε την ανάδειξη όλων των αρχαίων μονοπατιών.

Οι κάτοικοι της Αρχαίας Μυωνίας χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους στις γειτονικές πόλεις συγκεκριμένες διαβάσεις φαρδιές η στενές διαδρομές (μονοπάτια) Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το οδικό δίκτυο της εποχής που συνέδεε την πόλη της Μυωνίας με την Άμφισσα, Δελφούς, Κίρρα, Ύπνια, Χάλειον, Φύσκος κλπ.

Μετά την πάροδο χιλιάδων ετών οι δρόμοι ( Μονοπάτια ) αποτελούν παρελθόν ως προς την ευρείαν χρήση τους όμως η ύπαρξη τους κρύβει τον πολιτισμικό & ιδιαίτερο φυσικό πλούτο & ξεκλειδώνει όλα τα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας του τόπου μας .

Αποφασίσαμε λοιπόν να προετοιμάσουμε & αναδείξουμε την πρώτη διαδρομή ΜΥΩΝΙΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ με το όνομα “Δρόμος Παυσανία” προς τιμή του περιηγητή Παυσανία για τις σημαντικές πληροφορίες που μας έχει μεταδώσει με τα γραπτά του κείμενα.

Η Εκδήλωση -Πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου 2022 . Θα ανακοινωθούν έγκαιρα λεπτομέρειες διαδρομής όπως : α. Ακριβής ημερομηνία β. Χάρτης περιοχής γ. Χρόνος πεζοπορίας δ. Βαθμός τεχνικής δυσκολίας ε. Υψομετρική διαφορά κλπ.Ο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ : Α. ΜΥΩΝΙΑ – ΔΕΛΦΟΙ Β. ΜΥΩΝΙΑ – ΚΙΡΡΑΓ. ΜΥΩΝΙΑ – ΥΠΝΙΑΔ. ΜΥΩΝΙΑ – ΧΑΛΕΙΟΝΕ. ΜΥΩΝΙΑ – ΦΥΣΚΟΣ Καλούμε όλους μέλη & φίλους να στηρίξετε με την συμμετοχή σας την προσπάθεια του Συλλόγου
“ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΥΩΝΙΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *